ilovemyticket.com

Test Aankoop en ticketverkopers in de bres tegen illegale ticketverkoop

Met het festivalseizoen in aantocht lanceert consumentenorganisatie Test Aankoop in samenwerking met BEUC, de Europese koepel van consumentenorganisaties een sensibiliseringscampagne om mensen te stimuleren steeds concerttickets te kopen via de legitieme verkoopkanalen. Officiële verkopers van tickets zoals TeleTicketService, Ticketmaster en Fnac en ook de Federale Overheidsdienst Economie ondersteunen de actie.

Lees verder »

Alex Agnew bindt de strijd aan tegen malafide ticketverkopers

In navolging van collega-comedian Michael Van Peel ageert nu ook Alex Agnew tegen malafide ticketverkopers. Net als andere grote artiesten met shows in het Sportpaleis is Alex Agnew het slachtoffer van malafide ticketdoorverkopers. De stand-upcomedian is helemaal niet opgezet met de honderden aan woekerwinst doorverkochte tickets en staat volledig achter de acties van de Sportpaleis Group en Tele Ticket Service om dit probleem structureel aan te pakken.

Lees verder »

Tele Ticket Service zet de strijd tegen ticketdoorverkopers verder

Komende maandag 11 maart zal Tele Ticket Service een honderdtal fans van Post Malone tegenhouden aan de deuren van het Antwerpse Sportpaleis omdat zij in het bezit zijn van ongeldige tickets. Dankzij nieuwe software slaagde de ticketverkoper erin zo’n 170-tal doorverkopers te identificeren die samen vele duizenden tickets voor diverse concerten aankochten en frauduleus doorverkochten. Tele Ticket Service roept concertbezoekers op om alert te blijven voor deze illegale praktijken en alleen via de officiële kanalen tickets aan te schaffen.

Met nieuwe technologie en software voert Tele Ticket Service zijn strijd tegen de zwarte ticketmarkt verder op. “We hebben al zo’n 170-tal doorverkopers kunnen identificeren die in totaal vele duizenden tickets op de zwarte markt hebben gebracht”, zegt Stefan Esselens, CEO van Tele Ticket Service. “Ons onderzoek is echter nog maar pas gestart. We vrezen dan ook dat de komende dagen en weken nog meer illegale doorverkopers en valse tickets zullen opduiken”.

Bij het concert van Post Malone komende maandag 11 maart in het Sportpaleis zal Tele Ticket Service de bezitters van illegaal doorverkochte tickets staande houden. Zij zullen op de hoogte worden gebracht van hun illegale aankoop, de kans krijgen om rechtsgeldige tickets aan te kopen zodat zij het concert toch nog kunnen bijwonen en worden begeleid bij het indienen van een klacht om hun geld voor de geweigerde tickets te recupereren.

“De illegale doorverkopers, die voornamelijk opereren vanuit het Verenigd Koninkrijk, Oekraïne en Israël, kregen inmiddels van ons een mail met de vraag om hun klanten op de hoogte te brengen”, vervolgt Stefan Esselens. “We hebben hun gemeld dat de kopers van hun tickets de toegang tot de zaal geweigerd zal worden. De gegevens van deze doorverkopers worden ook doorgegeven aan de FOD Economie”.

Wie in het bezit is van een ticket waarop een vreemde naam staat van een ticketkoper, is bij deze gewaarschuwd. Hij of zij kan meteen ook het bedrag dat voor het ticket betaald werd controleren met de officiële ticketprijs die op www.teleticketservice.com en www.sportpaleis.be vermeld staat.

Lees verder op de website van de Sportpaleis Group.

Google neemt ticketkopers in bescherming

google logo

Google neemt maatregelen om nietsvermoedende ticketkopers te beschermen tegen malafide doorverkopers. Muziekwebsite Billboard maakte bekend dat Google adverteerders die op de secundaire markt tickets aanbieden hiervoor vooraf de toestemming nodig zullen hebben van het Amerikaanse zoekmachinebedrijf.

Op dit ogenblik hebben deze doorverkopers vrij spel en brengen zij met advertenties die bovenaan de zoekresultaten op Google verschijnen hun veel duurdere tickets aan de man. Google wil dit nu aan banden leggen en zal doorverkopers op basis van voorwaarden certificeren en toelaten om tickets op de secundaire markt te verkopen.

Google wil onder meer dat doorverkopers dit heel duidelijk op hun website kenbaar maken. Het wil ook dat ondubbelzinnig wordt gecommuniceerd dat ticketprijzen wellicht hoger liggen dan wat op de tickets staat vermeld.

Deze nieuwe aanpak geldt vanaf januari 2018. Tot dan blijf je best waakzaam als je via Google op zoek gaat naar tickets.

Valse tickets voor uitverkochte tournee Clouseau30 in omloop

Clouseau is momenteel op tournee met een reeks intieme, verrassende theaterconcerten doorheen Vlaanderen en Nederland. De hele tournee was meteen volledig uitverkocht.

Het management van Clouseau heeft melding gekregen van tickets die aangeboden en verkocht worden via zoekertjeswebsites (oa. 2dehands.be) aan extreem hoge prijzen, met soms zelfs een meet & greet inbegrepen. Het management wil benadrukken dat er nooit tickets mét meet & greet te koop zijn aangeboden. Deze tickets zijn helaas vals en zullen geen toegang tot de zaal bieden.

Als je slachtoffer bent, kan je klacht indien bij FOD Economie via deze link. Vul rechtstreeks via het meldpunt hier je klacht in.

Koopadvies voor elk concert in België: koop je tickets steeds via de officiële website van de zaal waar het evenement plaatsvindt.

Geen verbod op doorverkoop van tickets in Nederland (video)

Er komt in Nederland geen verbod op de doorverkoop van tickets en daar is radiomaker Pieter Derks niet blij mee. Bekijk de video.

Clouseau30 waarschuwt voor te dure tickets

Onlangs startte voor verschillende plaatsen al de ticketverkoop van de reeks exclusieve Clouseau30-concerten, en die loopt als een trein. Meerdere zalen waren meteen uitverkocht. Zo is het vergeefse moeite om nog tickets proberen te bemachtigen in Genk (C-mine), Kortrijk (Stadsschouwburg), Utrecht (TivoliVredenburg), Ieper (Het Perron), Tongeren (De Velinx) en Maasmechelen (CC). En je haast je best als je erbij wil zijn in het Brugse Concertgebouw, de Gentse Capitole of het Plopsa theater in De Panne!

Clouseau30 is dus nu al een schot in de roos! Maar dat succes blijkt ook tot vervelende neveneffecten te leiden: helaas blijken bepaalde websites tickets aan te bieden aan tarieven die tot meer dan 50% hoger liggen dan de door Clouseau met de zalen afgesproken maximumprijzen.

Koen en Kris Wauters betreuren dit ten zeerste en wensen iedereen te waarschuwen voor deze malafide praktijken.

Het is immers eenvoudig om tickets via de juiste kanalen te kopen: surf naar www.clouseau30.be en klik door naar het concert dat je interesseert.

Daar – én daar alleen – kan men aan correcte prijzen de gewenste tickets bestellen.

Er is gelukkig ook goed nieuws voor wie nog geen kaarten heeft en deel wil uitmaken van deze unieke ervaring. Je kan er op dit moment nog bemachtigen voor de concerten in Hasselt (CC), Roeselare (De Spil), Oostende (Kursaal), Antwerpen (De Roma), Breda (Chassé Theater), Heerlen (Parkstad Limburg) en Eindhoven (Muziekgebouw). Daarnaast moet een hoop zalen nog in verkoop gaan.

Handige tips als je wil bestellen voor U2 in Brussel

U2 viert de dertigste verjaardag van het album ‘The Joshua Tree’ op dinsdag 1 augustus in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. De ticketverkoop start op maandag 16 januari om 10 uur.

Op de website van Ticketmaster vind je enkele tips voor het vlot bestellen van je tickets.

Belangrijk: De ticketlink is pas operationeel op het voorziene tijdstip. Mogelijk wordt het druk en moet je wachten in de virtuele wachtkamer op de site. Keep calm & don’t refresh! Blijf rustig en vernieuw de bestelpagina niet. Als je refresht, ben je immers je plaats in de wachtrij kwijt.

Heb je geen tickets kunnen bemachtigen, koop dan geen tickets op andere website dan die van Ticketmaster.be. Je kan hier een overzicht van malafide ticketwebsites raadplegen.

Test-Aankoop start groepsvordering tegen acht ticketsites

“Wij slepen acht sites voor de rechtbank die concerttickets doorverkopen tegen woekerprijzen. Oorspronkelijk zouden dat er maar drie zijn, maar wegens de grote respons van gedupeerde concertgangers hebben we onze juridische actie uitgebreid”, meldt Test-Aankoop.

Volgens Knack zal Test-Aankoop liefst 2.650 gedupeerden vertegenwoordigen. “Test-Aankoop brengt de volgende sites voor de rechter: ticketsbelgie.be, topticketshop.nl, rang1tickets.nl, onlineticketshop.nl, tickettribune.nl, giggotickets.nl, worldticketshop.nl en movic.nl. Volgens de consumentenorganisatie betaalden de gedupeerden niet enkel te veel voor een ticket, maar hadden ze bovendien niet altijd de garantie dat ze de concertzaal konden betreden of kregen ze het ticket simpelweg nooit in handen.”

Drake ook op 1 maart in Sportpaleis

Drake kondigde eerder deze week aan dat hij zijn ‘The Boy Meets World Tour’ op 28 februari naar het Sportpaleis brengt. België zat er duidelijk op te wachten. Deze ochtend (14 oktober) vlogen de tickets namelijk in 40 minuten allemaal de deur uit. De hyperpopulaire rapper maakt daarom bekend dat hij een tweede datum in ons land aan zijn planning toevoegt. Het extra concert vindt plaats op 1 maart, opnieuw in het Sportpaleis. Tickets daarvoor zijn vanaf nu beschikbaar!

Belangrijk: Wees alert! Ondanks het feit dat er een wettelijk kader is dat de doorverkoop van tickets aan banden legt, worden er nog steeds tickets doorverkocht via internet. Deze op de zwarte markt aangeboden tickets geven – in tegenstelling tot tickets gekocht via het officiële ticketkanaal – geen garantie tot geldigheid. Meer info via de website van FOD Economie.

Raadpleeg mijnkaart.be in verband met de betwisting van online betalingen met debet- of kredietkaarten.


Over ons

Dit is een absoluut topadres voor mensen die graag genieten van een evenement tegen de officiële toegangsprijs en geen eurocent meer willen betalen.

Hier kom je te weten hoe je veilig een ticket koopt en verkoopt. Hier word je attent gemaakt op concerten met een verhoogd risico op doorverkoop.

Hier word je gewaarschuwd voor valse tickets. Hier kom je te weten wat je moet doen als er iets fout gaat. Hier kan je je eigen verhaal over allerhande (wan)toestanden kwijt.
Hier mag je ongeremd je ticket beminnen.

Hoe klacht indienen?

Wil je een klacht indienen bij de overheid? Klik hier om je klacht door te sturen.